Treceți la conținutul principal

Teste de personalitate - interpretari (1)

Teste de personalitate - interpretări

Pentru a afla ce tip de personalitate ai, te rog să desenezi un:
  • un copac;
  • o casa la curte;
  • un drum (o poteca);
  • un gard;
  • un lac;
  • un șarpe;
  • un soare.


După ce desenați, citiți mai jos interpretarea desenelor.





Copac = Caracter

Dimensiunile pe care le are (raportate la spațiul de desen) reflectă percepția ta cu privire la propria persoana, modul în care te valorizezi singură.

Un spatiu folosit la maximum, în care copacul desenat de tine e predominant, reflectă capacitatea ta de a decide singură, de a domina și a nu te lasa influențată din exterior.

Dacă ai desenat un copac mic, cu mult spațiu în jur, ești o fire introvertită, cu tendința de a fi dominată.
Dacă desenul tău pe ansamblu este echilibrat, știi să-ți menții balanța între ceea ce crezi și ceea ce-ți sugerează ceilalți.
Coroana, trunchiul și rădăcinile sunt reflexia personalității tale, a calităților și defectelor pe care le ai.
Astfel, un arbore mare, cu o coroană stufoasă și trunchi drept, este o dovadă de siguranță, stabilitate și curaj.
Un arbore mic si lipsit de frunze indică lipsa de încredere în propriile forțe, nesiguranță în raport cu ceilalți. Ramurile îndreptate în sus indică optimism, dorința de autorealizare și capacitatea de a urmări o țintă fixata. 
Un pom cu frunze, fructe și ramuri detaliate denotă creativitate, concretete, fantezie și vitalitate.


Casa ta = pragmatism, respectiv capacitatea de a construi baze solide în viață; elementele de bază ale personalității tale


Casa - în varianta ei de maximă stilizare definită ca un careu este imaginea psihicului tau. 
Poate fi simplă sau complicată, armonioasă sau dezechilibrată, puternică sau gata să cadă la prima adiere de vânt.
Fiind un element grafic ce solicită o anumită logică de construcție și utilitate, casa pe care ai desenat-o reflectă și capacitatea ta de a fi pragmatică, de a ști ce vrei și cum să obții un rezultat în condiții optime.
O casa mare și solidă indică o persoană foarte pragmatică, poate chiar materialistă.
Detalii ca gradina, coșul și țigla de pe acoperiș sunt caracteristice pentru o pesoana care manifestă grijă și respect de sine, dar și pasiune pentru detalii, capacitate de a urmări realizarea unui scop în cele mai mici amănunte.
O casa enorma cu arhitectură originală subliniază nevoia ta de a fi importantă pentru ceilalți, teribilism, extravaganță, riscul de a deveni narcisistă.
O casa stilizată, fără uși și ferestre, denotă simplitate, introvertire, un anume pragmatism caracterizat prin lipsa de complicații inutile. Este caracteristică persoanelor altruiste care se gândesc mai mult la ceilalți decât la ei.
Te-ai gandit cumva să-i dai casei tale un aspect de epocă, o arhitectură veche de castel medieval cu turnulete și ferestre în arcadă? 
Asta înseamnă că ești genul de persoană romantică, împătimită după telenovele, care adesea este ruptă de realitatea ce o sperie prea tare.


Cararea, drumul = voința
Puterea voinței, caracterul tău, dorința de succes


Știi să faci fată situațiilor diverse care apar, să îți îndeplinești obiectivele, să fii consecventă și ambițioasă. Modul în care ai desenat cărarea reflectă toate aceste lucruri. 
O cărare dreaptă reprezintă claritatea ideilor, arată că știi exact ceea ce vrei și mai ales cum să-ți atingi scopurile. Singurul risc pentru ambiția ta este incapacitatea de fi flexibilă în față neprevăzutului! 
Curbele reprezintă dubiile pe care le ai asupra a ceea ce ai de făcut; tendința către indecizie poate fi productivă dacă o folosești că moment de reflecție. 
O cărare curbată: ai tendința să trenezi puțin proiectele tale.  
În schimb, dacă poteca se bifurca, te afli în față a două alegeri foarte diferite. 
Un drum pavat simetric indică decizia și precizia în a-ți atinge scopurile. Poți să-ți urmezi instinctul și să decizi ce ai de făcut fără să gândești prea mult, dar și fără prea multe ambiții!  
O potecă plină de bolovăni arată că întâmpini mari dificultăți în a-ți îndeplini scopurile fixate. 
Ajutorul unui expert îți poate clarifica ideile și te poate face să-ți descoperi noi resurse ale personalității pe care să le folosești în mod corespunzător pentru a obține tot ce-ți dorești.
O cărare care pornește de la ușă casei și se oprește la poartă denotă capacitatea ta de a-ți îndeplini în mod competent sarcinile. 
O cărare care trece prin grădină înainte de a ajunge la poartă arată capacitatea ta de a înfrunta responsabilitățile vieții fără a suportă presiunea judecăților altora. 

Gardul = siguranța
Capacitatea de a te simți sigură și de a-ți crea factorii de protecție



Atenție la spațiile pe care le-ai lăsat. Ele denotă aspecte fragile ale caracterului tău, unele zone ale personalității tale care mai trebuie întărite.În general, gardul încearcă să protejeze, să ascundă, poate chiar să ‘mintă’. Studiază simbolistică a ceea ce este în interior și a ceea ce rămâne în afară. 
Poziționarea gardului, numărul de lațuri pe care i l-ai conferit sunt iarăși indicatori ai siguranței tale. 
Dacă ai lipit gardul de o singură latură a casei înseamnă că te simți suficient de protejată pentru a avea deschidere spre noi emoții și experiențe. 
Cu trei lațuri pe o parte, cu deschidere în cealaltă parte a casei, poate indica o oarecare ambivalentă: pe de o parte te simți destul de sigură pe tine însăți, pe de altă parte întinderea relativ mare mare a gardului arată că vrei să ții ascunsă o experiență pe care nu vrei să ți-o amintești. 
De jur împrejurul unui copac, gardul indică faptul că te afli într-o perioadă în care te simți vulnerabilă. Simți nevoia de a proteja copacul, adică pe ține însăți. 


 Șarpele = sexualitate


Modul in care îl desenezi, proporțiile lui și obiectele din jur vor da o idee despre cum iti traiesti viata sexuala si despre raporturile tale sentimentale
Ia sa vedem… cum arata sarpele tau? Marime, proportie, model… Fantezist sau realist? Subtire sau energic? Desenul tau vorbeste de la sine. Doar sa-l interpretezi.Un sarpe proportionat la picioarele unui copac indica o armonie intre dorintele tale si fanteziile sexuale din viata reala. Esti o persoana calma care-si traieste din plin si in liniste raporturile cu sexul opus.
Daca alaturi de sarpe ai simtit nevoia sa desenezi si alte lucruri, interpretarea e diferita, dupa cum elementele auxiliare puse in cadru sugereaza frica, entuziasmul sau doar asteptarea.
Ai conturat un sarpe mare, cu pielea colorata in modele specifice si ondulat in prim-plan? Ei bine, asta reprezinta atractia ta totala pentru sex. In acest moment descoperi toata energia care zace ascunsa in trairile tale si nu ti-e teama s-o traiesti spontan si sa te descotorosesti de orice fel de inhibitii. Chiar si creativitatea ta e sporita de aceasta energie care se ascunde in tine! 
Un sarpe mic desenat in afara unei curti ce contine o casa si un lac asezat langa un copac arata incapacitatea ta de a-ti concretiza nevoile sexuale.
Nehotararea este data de formele atipice si nedefinite pe care le-ai conferit sarpelui desenat. Daca ai simtit nevoia sa schitezi si un cadru (gard sau alte elemente de protectie) inseamna ca inca nu te esti suficient de sigura pe tine, tanjesti dupa valorile familiale (simbolizate prin casa, lac etc.). Nu te lasa invinsa si discuta si cu cineva apropiat. Vei descoperi ca astfel poti sa-ti depasesti timiditatea, inhibitiile si diversele temeri. Iar dialogul poate fi o adevarata experienta.

Soarele = tata


Simbolizeaza figura paternă, iar apropierea sau distantarea de copac (tu insăti) indica tipul de relatie pe care o ai cu el si cat de important e el in viata ta
Derivat din simbolul focului si caldurii (in opozititie cu apa, care semnifica elementul matern), soarele este reflexia grafica a tatalui. Un soare plin, mare si rotund, care lumineaza din inalt, indica dragoste si respect profund pentru tatal tau, pe care il receptezi ca pe o figura pozitiva si protectoare.
Deasupra unei case, exprima sensul de siguranta materiala si afectiva pe care el ti le-a dat si o puternica relatie de incredere si de respect reciproc intre voi doi. 
Un soare stilizat si surazator, mic si distantat semnificativ de copac, subliniaza un raport foarte slab cu tatal tau. Chiar daca surasul soarelui pare incurajator, acest desen exprima dorinta de a mentine o anumita distanta fata de o figura paterna absenta sau, dimpotriva, prea apropiata. Trebuie sa gasesti calea de mijloc intre dorinta de a fi tu insati si nevoia de a fi coordonata si sprijinita de o figura autoritara.
Un copac indreptat spre un soare distantat e tipic pentru cei ce vor sa-si cunoasca tatal mai bine sau au nostalgia prezentei lui. Posibil sa-l fi idolatrizat prea mult si sa-i proiectezi in mod exagerat imaginea lui in viata si deciziile tale.
Un soare desenat pe jumatate, cu raze lungi care se indreapta spre copac, indica un raport incomplet cu figura paterna. Poate tatal a fost mult timp absent din viata ta sau nu ti-ai cunoscut niciodata tatal fiindca te-a abandonat sau a murit cand erai mica. 
Desenul incomplet poate insa indica si un moment de ruptura afectiva intre tine si tatal tau, incapacitatea de a face pace, de a mai gasi o nota comuna de dialog


Lacul = mama
Apa consta in principal din formele concave care o compun (fantani, lacuri, balti etc.); observand pozitia si marimea pe care i le-ai conferit poti afla ce tip de relatie inconstienta exista intre tine si mama ta

Poate fi o relatie simpla sau complexa, calma, agitata sau doar tulbure si neclar definita, intocmai ca apa pe care ai desenat
Un copil care alearga pe malul lacului desenat indica o relatie dificila dar si incercarea permanenta de a avea o legatura mai buna; cautarea unei formule potrivite si in acelasi timp incapacitatea de a rupe legatura si a pune punct proiectiilor optimiste. Un lac aflat langa un copac subliniaza relatia puternica pe care o ai cu mama ta si deplina incredere pe care o ai in ea. Poate sugera chiar dependenta, daca arborele pe care l-ai pus alaturi umbreste intreaga apa.
Un lac mare, cu ratuste si vegetatie, arata o relatie ampla cu mama ta. Ti-o imaginezi ca pe o femeie generoasa, plina de afectiune, capabila sa te protejeze. Capacitatea ei de adaptabilitate e reprezentata de rata, o pasare care traieste si in apa, si pe uscat. Dorinta ei de a-ti transmite entuziasm si intelepciune e simbolizata de vegetatie.
Daca insa apa e brazdata de valuri, in relatia voastra pot exista mici tensiuni, anumite lucruri nespuse sau gresit percepute.
Un lac mic si departat de copac indica evident un raport distant, o prezenta insuficienta a mamei tale in viata ta si atitudinea ta rebela, de refuz fata de persoana ei. Acesta e si motivul care te-a determinat sa o desenezi departe de copac, cu dorinta semiconstienta de a o simti mai putin implicata in viata ta cotidiana.

Alte teste de personalitate - aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stabilirea necesarului de personal + organigramă

Stabilirea necesarului de personal - Hotel Bell ***   1. Scurta descriere a Hotelului Bell  Hotelul Bell *** este situat pe marginea lacului din Poiana Brasov. In prezent hotelul dispune de treizeci de camere din care: • 7 camere single (60mp) • 20 camere duble (100mp) (12 camere cu pat matrimonial) • 3 apartamente (120 mp)  Toate camerele sunt dotate cu băi proprii, tv, internet wi-fi, aer condiţionat şi minibar. Hotelul mai dispune şi de o sală de conferinţe cu o capacitate de 70 de locuri. Restaurantul hotelului dispune de o capacitate de 100 de locuri şi oferă posibilităţi de amenajare pentru servirea mesei, pentru spectacole şi alte evenimente festive.  2. Stabilirea necesarului de personal  Hotelul Bell este condus de un manager general care are în subordinea sa 4 departamente:  • Departamentul economic – se ocupă de partea economico-finaciara a hotelului şi a restaurantului.  • Departamentul cazare- se ocupă cu administrarea hotelului (recepţie, c

Perioada interbelica(literatura romana) - studiu de caz clasa a XI -a .

Perioada interbelica (literatura romana) - studiu de caz clasa a XI -a . Studiu de caz - Perioada interbelica Perioada interbelica a avut un rol important pentru literatura deoarece a contribuit la dezvoltarea, si in acelasi timp la modernizarea ei. In aceasta perioada au aparut numeroase reviste si tendinte in evolutia literaturii : Perioada dintre cele doua razboaie mondiale cuprinde anii 1918-1944. Aceasta se caracterizeaza pe plan european prin infrangerea Germaniei, prabusirea imperiului Austro-Ungar si revolutia din Rusia. Pe plan national se realizeaza unitatea nationala si integrarea in ritmul european de modernizare. In literatura tendintelor umaniste democratice care domina in epoca li se opun forme de ideologie rasista: Fasciste, reactionare. De aceea viata literara cunoaste conflicte si polemici violente. In acest contest se impun personalitati ca Mihail Sadoveanu, Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, Mateiu Caragiale, Tudor Arghezi, Lucian Blaga, ion

Metode didactice utlizate în procesul de evaluare. Studiu de caz – Utilizarea metodei portofoliului

Metode didactice utlizate în procesul de evaluare. Studiu de caz – Utilizarea metodei portofoliului Rezumat Evaluarea alături de predare şi învăţare reprezintă o componenta esenţială a procesului de învăţământ deoarece furnizează informaţii despre calitatea şi funcţionalitatea acestuia. Conceptul de evaluare a evoluat de-a lungul timpului. La început se punea semnul egal între evaluare şi măsurare, apoi pedagogia prin obiective considera că evaluarea presupune stabilirea congruenţelor dintre rezultatele scolare ale elevilor şi obiectivele operationale prestabilite. În prezent, evaluarea presupune formularea de judecăţi de valoare despre procesul şi produsul învăţării de către elev. Metodele de evaluare indică calea prin care profesorul evaluează performanţele elevilor, identifică punctele tari şi slabe ale procesului didactic. Din punct de vedere istoric, metodele pot fi clasificate în metode tradiţionale (evaluarea orală, evaluarea scrisă şi evaluarea practică) şi m